Izolatii Fonice Constanta

Izolație fonică cu spumă poliuretanică – accesibil si eficace

Dacă ați ajuns pe această pagină înseamnă că vă doriți o izolație fonică. Izo Termic vă pune la dispoziție aplicări cu rol fono izolant cu spumă poliuretanică cu celulă deschisă special creată pentru reducerea zgomotului.

 

 

Pentru a începe o relatare despre izolarea fonică trebuie să luăm la cunoștință câteva aspecte importante. Scopul unei izolații fonice este de a reduce zgomotul, zgomot pe care-l putem defini ca sumă de sunete supărătoare, deranjante și absolut nedorite de anumite urechi.

Sunetul înseamnă energie. Această energie este produsă, se propagă prin aer, prin structura materialelor, sunt absorbite sunt reflectate pentru ca apoi să ajungă la receptor. Așadar, pentru a ne proteja de zgomot avem următoarele opțiuni:

  • reducerea intensității sursei de zgomot;
  • depărtarea sursei de zgomot față de receptor sau invers;
  • o reflecție cât mai mare a peretelui despărțitor;
  • o absorție cât mai mare a sunetului la nivelul peretelui despărțitor;

 

Izo Termic poate aplica la nivelul peretelui materiale cu un coeficient mare de absorbție a sunetului pe bază de spumă poliuretanică. Coeficientul de reducere fonică al unui material este dat de procentul de zgomot ce este absorbit, spuma poliuretanică cu celulă deschisă pentru antifonari fiind un material performant cu un cost redus.

izolatii fonice constanta
fonoizolatie constanta

Testele de laborator arată că spuma poliuretanică cu celulă deschisă folosită de Izolația Termopol are un coeficient de reducere fonică de 0.44 în medie. Spunem în medie deoarece absorbția sunetului diferă în funcție de frecvența undelor sonore care ajung pe material. În imaginea alăturată sunt afișate valorile de absorbție a sunetului în funcție de frecvența acestuia rezultate în urma testării pe un specimen cu o grosime de 7,6cm.

Izolația Termopol cu spumă poliuretanică cu celulă deschisă pentru izolări fonice se aplică prin pulverizare, cu utilaje speciale profesionale, direct pe suprafața suportului. Grosimea minimă ce poate fi aplicată este de 5cm. Aplicările cel mai des întâlnite sunt:

  • Izolație fonică incintă evenimente festive. Se izolază fonic interiorul barurilor, restaurantelor, discotecilor, sălilor și saloanelor de nuntă, etc.
  • Izolație fonică hale industriale. Se aplică Izolația Termopol pentru izolarea fonica a spațiilor în care sunetele produse în etapele de producție afectează negativ zonele adiacente (clădiri birouri, locuințe etc.)
  • Izolație fonică apartamente. Izolația Termopol încearcă să răspundă prompt la toate comenzile. Din păcate nu putem să ne deplasăm sute de kilometri doar pentru izolarea unui tavan de 24mp.
  • Izolație fonică pereți interiori casă.
 
SPUMA CU CELULA DESCHISA. special conceputa pentru izolarea fonica a constructiilor, avand grad de expandare foarte mare;.
Sunati pentru detalii